prețul cherestelei

Toată lumea știe în acest moment că pandemia a afectat în principal domeniul ospitalității, dar adevărul este că 2020 a fost foarte volatil pentru fiecare industrie și, în ciuda faptului că nu a fost un subiect atât de larg acoperit de social media, dacă faceți parte din industria lemnului poate ați observat că am avut și noi unele probleme de rezolvat, care se răspândesc în prezent și cu siguranță vor afecta viitorul în această industrie.

Anul trecut, criza COVID-19 a avut un efect negativ asupra industriilor precum industria prelucrătoare, hotelurile și restaurantele, comerțul cu ridicata și cu amănuntul, dar, de fapt, toate industriile s-au confruntat cu probleme, inclusiv piața lemnului și cea a materiilor prime. În prima parte a anului 2020, problemele care au început să apară au fost atât legate de cerere, cât și de ofertă, când facilitățile au rămas cu o sursă excesivă de material și nimeni nu a putut să le cumpere, din cauza blocării la nivel mondial.

Este posibil ca mulți dintre voi să știți ce s-a întâmplat în industria petrolieră în lunile de carantină, când prețurile s-au prăbușit și au atins un nivel minim istoric din cauza lipsei de spațiu de depozitare, dar suntem aici pentru a discuta despre variațiile de preț ale cherestelei și a produselor din lemn. Situația a fost similară, nu au existat scăderi atât de dramatice ale prețurilor, dar din cauza stocurilor acumulate foarte mari, care au generat și costuri ridicate, prețurile la materialele din lemn au scăzut.

Pe măsură ce afacerile au început să-și revină, s-a pus presiune asupra industiei construcțiilor din cauza volumului crescut de cerere. A fost un moment în care oamenii și-au dat seama cât de important este să ai un spațiu confortabil în care să trăiești și au început să se extindă sau să construiască case noi. Acest lucru a provocat un „boom” mare în industria construcțiilor, dar nu există nicio înflorire fără consecințe, pe o piață liberă, și nimeni nu a văzut uriasa criza de cherestea care urma să vină.

Acum vorbim despre fluctuația prețurilor după creșterea și scăderea piețelor internaționale cheie și, după ce am făcut unele cercetări, se pare că majoritatea dintre ele cresc doar. Fons Ceelaert, secretarul general al FEFPEB a spus:

„În cele din urmă - conform regulilor pieței - materia primă este vândută celor care plătesc cel mai mult, care este în prezent piața lemnului din SUA, pe măsură ce pretul lemnului a crescut la un nivel record (18 februarie). Deci, industria lemnului se confruntă cu o producție din ce în ce mai neprofitabilă, cu lipsuri de lemn și cu decizii economice serioase cu privire la încetinirea sau chiar oprirea producției. ”

În ceea ce privește materialele pe care le folosim în construcții, avem parteneri și furnizorii „îngeri păzitori”, dar aceștia se confruntă și ei la randul lor cu lipsuri și fiecare dintre acestia consideră că ne așteaptă o criză. Această declarație se bazează pe tendința pieței și mișcarea din ultimele luni: au existat creșteri ale prețurilor la materialelor lemnoase cu până la 20%, ceea ce se simte și la prețurile produselor finite. Această tendință este valabilă nu numai pentru materia primă, ci și pentru cele utilizate la fabricarea caselor cu structură din lemn, cum ar fi OSB, membranele antivapor datorită schimbării producției fabricilor către măști medicale, materiale izolante și lista continua.

Sursa: https://www.calculatedriskblog.com/2021/01/update-framing-lumber-prices-more-than.html#google_vignette

Una dintre valorile noastre, ca si companie, este transparența față de partenerii noștri. Având în vedere toate aceste aspecte menționate și influentate de situația fără precedent în care ne aflăm cu toții, depunem eforturi pentru a menține un dialog continuu cu partenerii noștri pentru a ne asigura că aceștia sunt bine informați despre aceste circumstanțe și, în schimb, dorim ca aceștia să informeze clienții despre evoluția situației.

Desigur, știm că economia are o ciclicitate proprie și ne așteptăm ca lucrurile să revină la normal, dar din păcate nici o prognoză nu indică faptul că acest lucru se va întâmpla în viitorul apropiat. Lucrăm din greu pentru a găsi cea mai bună soluție care să fie reciproc avantajoasă atat pentru partenerii noștri și pentru afacerea noastră.

VEZI ALTE ARTICLOE PE BLOG

TOP