ERGIO Sustainability

Sustenabilitatea mediului, eficiența energetică, o producția eficienta și minimalizarea impactului sunt cuvintele cheie la ERGIO.

Sustenabilitatea mediului, eficiența energetică, o producția eficienta și minimalizarea impactului sunt cuvintele cheie la ERGIO.

Ca antreprenori și ființe umane, trebuie să ne garantăm nouă și generațiilor viitoare o calitate a vieții mai bună prin libertatea de a alege un viitor sustenabil.

În acest sens compania ERGIO se bazează pe trei piloni:

  1. Eficiență și responsabilitate în utilizarea resurselor
  2. Oferirea de produse sustenabile
  3. Grija față de impactul social

Eficiență și responsabilitate în utilizarea resurselor

La ERGIO am construit procesul tehnologic în așa fel încăt sa fie un circuit închis, utilizând resursele de energie, apa și materie prima in cel mai eficient mod poșibil și reducand la minim pierderile.

Procesul de producție

În procesul operațional materialul lemnos este folosit la maximă capacitate; capete de dimensiuni optime sunt utilizate în producție prin procesul de dintare imbinare și presare lipire pentru elementele de tip lamelar. 

Capetele de dimensiuni reduse și rumegusul generat este utilizat pentru producere de căldură, folosit în uscarea materialului lemnos dar și încălzirea facilități de producție. Compania utilizează o centrala termica Herz Firematic care are o eficienta ridicata cu un randament între 90 și 93% cu un consum foarte mic de energie electrică în timpul funcționarii (max. 1,9 kW), avand ca rezultat un grad de recuperare a deșeurilor lemnoase de 100%. (fiind încadrat in resursele regenerabile de energie). 

Cenușa ce rezulta ca urmare a arderii este utilizata ca ingrasamant în cele doua solare deținute de către companie. Producția ecologică din aceste solare este folosită local în industria alimentară. 

Ce rezulta ca deșeuri a altor materiale de construcție utilizate în procesul de fabricație sunt colectate de companii specializare și reciclate

Procesul se închide cu replantarea în proportie de 30% a materialului lemnos prelucrat într-un an de carte companie. ERGIO participa anual la activități de replantare alături de ONG-uri dar desfasoara și actiuni interne.

Energie Electrică

O proportie de 30% din energia electrică este generata de panouri solare în cadrul companiei. De asemenea ERGIO își propune ca obiectiv sa mareasca acest procent la 60% în următorii 5 ani.

Oferirea de produse sustenabile

Lemnul provine din natură iar din natură provine viața deci lemnul însuși este viață.

Fiind un material regenerabil și ecologic prin utilizarea lui pe scara largă în construcții poate sa reducă substanțial cantitatea de resurse non regenerabile folosite în industrie, dar și emisiile de dioxid de carbon utilizate pentru prelucrare, îmbunătățind astfel și viața noastră de zi cu zi. De aceea ERGIO construiește sustenabil folosind materie prima certificată.

Un produs din lemn este un omagiu adus naturii

datorită capacității acestuia de a absorbi și stoca dioxid de carbon din atmosfera.

Atata timp cat lemnul pe care îl folosim în producție este achiziționat din păduri certificate acesta nu va fi în pericol de epuizare. Lemnul este un material viu, așadar, are o durata de viata prestabilita. După ce acesta a ajuns în stadiu de maturitate începe sa imbatraneasca ca orice fiinta vie. În acest stadiu al vieții copacul emite în mod egal atat oxigen cat și dioxid de carbon ce nu mai aduce un plus de valoare in natura. Exploatarea responsabilă este modul în care acești copaci sunt scoși din parure făcând loc pentru alții noi care vor absorbi dioxidul de carbon din aer.

Lemnul este pana la momentul actual cel mai eco friendly material din industria constructiilor și reprezinta o opportunitate sustenabila pentru societatea modernă.

Grija față de impactul social

ERGIO este activ social atat pe plan local cât și național, avand ca scop un impact pozitiv atât asupra mediului și a angajaților cât și asupra întregii comunități.

Compania ajută și promovează activități de voluntariat, educație și dezvoltare continuă prin parteneriate cu universități, ONG-uri, și administrația locală.

Un astfel de exemplu este sponsorizarea structurii din lemn la casa EFden signature in Concursul Internațional din Dubai, Decathlon Solar 2018 alături de o echipă entuziasta de studenți voluntari (citește mai mult despre acest proiect – link către EFdeN)

Contributia noastra la obiectivele de dezvoltare durabile ale UE

Solicitați informații suplimentare completând formularul de mai jos.

HAIDEȚI SĂ CONSTRUIM ÎMPREUNĂ O AFACERE DE SUCCES!

Luați-vă câteva minute pentru a ne trimite cerințele dvs. și vom reveni cu o soluție personalizată.

TOP