CUM SE FABRICĂ?

Lemnul reprezintă esența ERGIO, fiind componenta principala a produselor nostre,  de aceea avem o atenție deosebita la calitatea lemnului cât și la procesele prin care acesta trece pentru a ne asigura ca rezultatul final  se ridica la așteptările partenerilor noștri. 

Respectarea metodologiei în prelucrarea lemnului este cheia succesului în a livra un produs de calitate. 

Urmărind tradiții vechi de secole cu suportul utilajelor de ultima generatie primul pas în prelucrare este cel de a lasa materia prima la zvantat permitand astfel o uscare naturala a lemului. 

Deoarece lemnul folosit în construcții trebuie să aibă o umiditate controlată de +/-16%, se aplica un tratament termic într-un uscător computerizat care controlează prin senzori de temperatura și umiditatea materialului lemnos.

De aici materialul lemnos se duce pe unul din cele trei fluxuri de producție: Lamelar, Timber Frame și Sistem Nordic. Pentru toate cele trei fluxuri de producție lemnul este în primul rand spintecat la dimensiuni necesare și apoi intra pe fluxul specific. 

Pentru lamelar,  materialul lemnos este trecut printr-un utilaj de dințat și îmbinat iar apoi este tinut in presa respectand timpi necesari in functie de esenta, grosime și lungime. Acesta este ulterior rindeluit pe cele patru fete si prelucrat după caracteristicile din proiect pe un CNC în patru axe.

Pentru timberframe, se poate folosi lemnul lamelar sau cel masiv care este si el la randul lui rindeluit pe cele patru fețe și tăiat la dimensiunile necesare iar apoi este tratat corespunzător ignifug sub presiune în autoclava. După finalizarea acestui proces sunt încheiate ramele și se adaugă celelalte materiale pentru placarea, izolarea și etansarea panourilor, pe linia automată de producție MobiOne.

Pentru sistemul nordic după dimensionare și rindeluirea pe cele patru fete materialul iar apoi este prelucrat pe un CNC automat.

Pentru toate cele trei fluxuri ultimul proces înainte de ambalare este verificarea cantitativă și calitativă a produsului finit pentru a ne asigura ca respecta întocmai toate standardele de calitate ERGIO.

SEE OTHER BLOG ARTICLES

TOP