TIMP DE FABRICAȚIE VS TIMP DE PRODUCȚIE

Precizie și rapiditate

Da, aceste două caracteristici pot să fie indeplinite simultan. Timpul efectiv de fabricare al unei case poate fi împărțit în două etape principale - proiectare și prelucrare/ executare. Contrar a ceea ce majoritatea persoanelor tind să creadă, procesul de proiectare dureaza mai mult decât procesul de executie propriu-zisa a proiectului în fabrica.

De ce se întâmplă asta? Ei bine, în etapa de proiectare, este primordial ca fiecare element din structură să fie gândit în așa fel încât potrivirea dintre ele să fie una perfectă, deoarece procesul de fabricație este automatizat în proporție de 70% - lucrăm cu echipamente CNC - și asta necesită o precizie de proiectare ridicată pentru a obține o execuție impecabilă a produselor finite.

Cum alegem soluția potrivită?

După cum putem concluziona din explicațiile anterioare, o mare parte a dificultatilor din procesul de fabricare pleacă încă de la conceptia produsului pentru exectie, adică proiectarea. Pentru a reduce cât mai mult incidența oricărui tip de eroare, trebuie să alegem să folosim un soft simplu, dar complex în același timp.

ERGIO folosește produsele software CadWork, care se pretează excelent pe tipul de activitate desfășurată, fiind un soft specializat pentru proiectarea construcțiilor din lemn. Spre deosebire de alte soluții de modelare 3D, CadWork îți permite să construiești cu elemente prefabricate, precum panouri OSB, DHF etc. și grinzi, și se lucrează direct cu volume, fără să necesite operații intermediare de extrudat ș.a.m.d.

Toate opțiunile/ comenzile programului sunt gândite astfel încât să scurteze timpul de proiectare, păstrând aceleași caracteristici de precizie. Interfața este una intuitivă și user friendly, cu mai multe modalități de lucru și de vizionare în 2D și 3D care pot fi interschimbate cu un singur click sau cu comenzi rapide din tastatura, toate acestea formând o reacție în lanț: timpul de proiectare se micșorează, deci producția casei va dura mai puțin, ducând la un termen de livrare mai scurt.

Element modul

Scop: un instrument creat pentru a scurta considerabil timpul de la plasarea comenzii la livrarea prodului pe santier și pentru a atinge performanțele cerute de către parteneri nostrii.

Este un instrument care poate fi customizat cu toate elementele specifice fiecărui proiect și pot fi introduse absolut toate elementele din structură, de la capse, cuie, până la montanți și grinzi. Numele instrumentului vine chiar de la principiul de modularitate: se crează fiecare subdiviziune a structurii care, mai apoi, se pot modifica independent și în final formează sistemul întreg.

Elementele care compun un sistem sunt interschimbabile, deci se pot utiliza și la alte sisteme dacă cerințele sunt similare, ceea ce constituie un mare avantaj pentru partenerii cu care colaborăm, deoarece soluțiile noastre sunt mai rapide și complete.

TOP